O L L I T

Zašto trebate imati unikatan vebsajt

Poslovni ljudi informacije traže preko interneta i na taj način donose odluke o širenju svog poslovanja. Šta je prvo na šta naiđu kad pretražuju određuju nišu iz sfere svog zanimanja - Vaš vebsajt. Zbog toga on mora da bude savršen spoj jedinstvenosti i kreativnosti koji će tačno opisati Vašu poslovnu viziju.

Dajemo Vam objašnjenje zbog čega je bitan unikatan vebsajt, zašto je potreban dobar web dizajn, zbog čega je važna odlična web prezentacija i zašto je potrebno reklamiranje na internetu.

1.    Važnost društvenih medija

U digitalnom svetu svaka komunikacija, deo sadržaja ili reklama koju postavite na društvenu mrežu, može potrošača dovesti na Vašu web lokaciju. Zbog toga je izuzetno važno da Vaša stranica tim potrošačima jasno daje do znanja o čemu je Vaš brend, kakve usluge ili proizvode nudite.

Prilikom otvaranja poslovne stranice na društvenoj mreži, potrebno je redovno ažurirati ponudu, odgovarati na poruke svima koji su zainteresovani za Vaše proizvode i da ste dostupni za sve koji žele da saznaju više o Vašem poslovanju.

2.    Sajt lak za upravljanje

Prvi utisak koji se stiče kad klijenti dođu na Vašu stranicu je laka navigacija. Ako se teško snalaze i nije atraktivna, verovatno će brzo otići.

Profesionalan vebsajt treba da sadrži:

·      Jednostavnu navigaciju koja će posetiocima omogućiti da lako pronađu ono što im treba

·      Atraktivan dizajn gde ćete koristiti boje i slike koje se slažu sa Vašim brend i prijaju očima

·      Koristan sadržaj koji mora da obiluje informacijama i pomogne posetiocima da bolje razumeju Vašu uslugu

·      Brzo učitavanje sajta kako bi se poboljšalo korisničko iskustvo

·      Optimizacija sajta gde ćete koristiti ključne reči i fraze kako biste se bolje rangirali na pretraživačima


3.    Prilagodite stranicu svim uređajima

Mobilni telefoni, laptop i tablet su odavno postali neizostavan deo naših života i sve veći broj klijenata ih koristi za pretraživanje informacija po internetu. Iz tog razloga je značajan responzivni web dizajn, odnosno izrada sajta koja će automatski biti prilagođena računarima i svim mobilnim uređajima.

Kod izrade unikatnog sajta čitav sadržaj će se prilagođavati veličini ekrana kojem će se korisnici prilagođavati. To znači da ćete za cenu jedno web sajta dobiti više verzija koje će biti prilagođene svim uređajima.

4.    Povećajte vidljivost na pretraživačima

U online svetu jedna od poželjnih stvari je da se nađete na prvoj strani pretraživača. Šta pretraživači? To su čisti kodovi, jasne slike, dobro opisane fotografije, precizna URL adresa i jasna i jednostavna šema sajta. Ako ispoštujete sve navedeno sa dobro urađenim web dizajnom, samo je pitanje vremena kada će vas Google algoritam prepoznati i ubaciti u pretragu. Takođe je bitno da dobro uradite i SEO optimizaciju, pravilno održavate web sajt, ažurirate podatke i dajete posetiocima korisan sadržaj.

5.    Jedinstvena izrada stranice

Izradom unikatnog sajta Vi se razlikujete od drugih. Na internetu postoji milion tema koje možete upotrebiti za Vaš vebsajt ali se na taj način stapate sa masom drugih koji su možda upotrebili istu temu. Klijenti žele da vide nešto drugačije, nešto što još niko nije upotrebio. Na taj način iskačete iz mase drugih i lakše Vas je prepoznati. Samim tim Vaša web prezentacija, servis, prodavnica koji ste sami osmislili daje klijentima do znanja da ste vredni pažnje.

Originalan web sajt ima svoju cenu. I koliko god da Vam se učini da je previše odvojiti novac za njega znajte da on ne traje jedan dan, već godinama. Pored izrade unikatnog sajta možete i redizajnirati već postojeću stranicu i postati prepoznatljivi već postojećim i budućim klijentima.