O L L I T

Web sajt za turisticku agenciju

Izrada web sajta za turističku agenciju

Turizam je već duže vreme jedan od najbrže rastućih sektora koji sa jedne strane donosi puno mogućnosti a sa druge uzuzetno jaku konkurenciju. Ako radite u nekoj turističkoj agenciji, ili je čak posedujete, onda znate šta je sve potrebno kako bi ona poslovala sa uspehom.

Jedna od stvari koju turistička agencija mora da ima je veb sajt. Posedovanje jednog kvalitetnom sajta olakšava poslovanje tako što omogućavate svojim potencijalnim i stalnim klijentima uvid u ponudu koju trenutno imate, bez dolaska u predstavništvo turističke agencije.

Kvalitetne fotografije i dobar dizajn

Prvo što posetilac sajta vidi je dizajn samog sajta kao i slike. Zbog toga je bitno da sam sajt bude čistog i jednostavnog dizajna. Fotografije koje postavljate moraju adekvatno da predstave mesto klijentima.

Zamislite da trebate potencijalnom klijentu predstaviti smeštaj i mesto na kojem nikad nije bio? Vaš zadatak je da napravite najbolje moguće fotografije koje će verodostojno prikazati to mesto. Ako se radi o ostrvu, onda morate pokazati sve znamenitosti, kafiće, restorane, plaže i sva druga potencijalno zanimljiva mesta.

Isto tako i smeštaj morate prikazati. Bilo da je to hotel, apartman ili kuća. Zbog toga fotografije moraju biti kvalitetne. Njih bi trebao da prati opis kako bi klijent znao šta gleda.

Zapamtite da imate samo nekoliko sekundi da sajt privuče klijenta. Nakon toga, ako mu ništa ne privuče pažnju, on sa sajta odlazi dalje na neki drugi sajt.Jednostavna i laka navigacija web sajta

Klijenti ne vole da gube vreme tražeći određenu informaciju na sajtu. To oduzima previše vremena. Zato je jednostavna navigacija prvi korak koji vas može odvojiti od konkurencije.

Osim nje, potrebno je da imate filtere koji će omogućiti bržu pretragu. Ne vode se svi istim kriterijumima kad dolaze na vaš sajt. Neko traži poseban tip putovanja kao što je letovanje, zimovanje dok druge zanima određena destinacija. Zatim, potrebno je da postoje i opcije za last minute ponudu, first minute ponude, ponude po ceni i tako dalje.

Sistem za rezervacije web sajta turističke agencije je nešto što je apsolutno neophodno. Kad klijent pronađe ono što ga zanima, i ako su svi ostali njegovi kriterijumi zadovoljeni, trebalo bi mu omogućiti rezervaciju smeštaja. Potrebno je da povedete računa o metodama plaćanja koje ćete ponuditi kao i o načinu komunikacije sa klijentima.

Trendovi u turističim agencijama

Izrada sajtova je oblast koja se konstantno razvija, pa tako period koji nastupa donosi značajne novine.

Predviđa se da će glasovna pretraga (Voice Search) za korisnika kao i njena upotreba ubrzano rasti. Preporučuje se da optimizujete sajt za glasovnu pretragu tako što ćete dodati fraze koje su svojstvene važem jeziku. Još jedna velika promena je mobile-first indeks, i prednost se sve više daje pretrazi na mobilnim telefonima, pa je i za to potrebno optimizovati sajt.

S obzirom da je konkurencija svaki dan sve veća, kako biste ostali konkurentni potrebno je da ponudite sadržaj koji ima smisla, koji će korisnici čitati i deliti. Zbog toga je pokretanje bloga, kao i redovno pisanje najbolji način da vas klijenti redovno prate i budu u toku sa vašim sadržajem i ponudama.

Pokretanjem bloga i redovnim pisanjem o zanimljivim egzotičnim mestima, osim privlačenja klijenata, možete brže ući u pretragu na Google. Bitno je ne samo za blogove, već i za ceo sajt da bude SEO i da dobro optimizujete.

Izrada web sajta za turističku agenciju može izgledati kao previše zahtevan posao, ali imajte na umu da je veoma značajan za vaš posao.