O L L I T

Zašto je bitno imati kvalitetnu vizit kartu?

U modernom vremenu u kojem živimo, čini se kako su vizit karte postale suvišne pored svih društvenih mreža. Podaci bilo koje kompanije su dostupni na internetu, i samo jednim email-om možete započeti komunikaciju. Međutim, šta god mi mislili, vizit karte su itekako bitne u svakodnevnom životu, naročito u poslovnom svetu. Jedna je od stvari koju digitalni svet neće tako skoro zameniti.

Nekoliko razloga zašto su vizit karte i dalje važne i relevantne:


Direktna razmena podataka, E-mail marketing, optimizacija za pretraživače, plaćeni oglasi rade odličan posao za privatan biznis i privlače potencijalne klijente. Međutim, još uvek nisu tako efikasni kao sastanci uživo. Razmenom vizit karti uspostavljate direktan kontakt, lično se upoznajete i otvoreno razgovarate sa ljudima iz poslovnog sveta. Na ovaj način povećavate šansu da Vas osobe koje su profesionalci u svom poslu, pozovu i da ostvarite saradnju.

1

Prvi utisak. Kad upoznate nekoga ko bi mogao biti Vaš potencijalni poslovni klijent ili čak veza do klijenta, važno je da ode sa dobrim prvim utiskom. Vizit karta zapravo prezentuje Vas i Vaš posao. Osim Vašeg imena, i naziva posla kojim se bavite, potrebne su i osnovne informacije. Vizitka treba da oslikava posao kojim se bavite. Zato je važno da bude jasna, čistih boja i da indirektno objašnjava Vašu ličnost.

2

Profesionalizam. Imati spremnu vizit kartu na nekim važnim događajima i sastancima je izuzetno važno jer pokazuje da ste fokusirani na svoj biznis. Isto tako znači da ste spremni i sigurni u to da se Vaš biznis nalazi na pravom mestu.

3

Dobra povratna informacija. Prilikom razmenjivanja email adrese ili broja telefona sa potencijalnim klijentom, uglavnom se tu sve i završava. Međutim, ako predate vizit karta koja ima jedinstven i kreativan dizajn, postoji velika verovatnoća da će je ljudi deliti međusobno. Tako se širi pozitivna priča o Vam i Vašem biznisu. Isto tako, povećava se šansa da će neko uputi na Vas prilikom deljenja vizitke i informacija sa nje.

4

Praktičnost. Velika prednost im je što su lako prenosive, pa tako stanu u novčanike, džepove, laptop i tablet torbe i razne držače za vizitke. Ovaj „ staromodni“ način reklamiranja je i dalje najbrži i najlakši način da podelite svoje kontakt informacije sa potencijalnim klijentima.