O L L I T

Profesionalna izrada mobilnih aplikacija

U današnje vreme telefon je prestao da bude luksuz već potreba. Gotovo da nema osobe koja nema ne samo jedan već više mobilnih telefona. Potrebna vam je mobilna aplikacija za realizaciju Vaše ideje? Hajde da Vašu ideju pretvorimo u realnost, kreirajmo aplikaciju za mobilne telefone po Vašoj meri!

Olakšajte Vaše poslovanje

Svaka mobilna aplikacija se izrađuje po tačnim specifikacijama klijenta. U svakom koraku izrade klijent je uključen u rad i na taj način može sugerisati eventualne izmene.

Kompatibilnost nasih aplikacija

Android aplikacije koje izrađujemo su prilagođene najnovijoj verziji Android operativnog sistema i koriste sve nove mogućnosti koje on pruža. Prilikom izrade takođe vodimo računa da je omogućena odgovarajuća kompatibilnost i sa starijim verzijama Android operativnog sistema i na taj način obezbeđujemo da naše Android aplikacije budu podržane na širokom rasponu mobilnih uređaja i Android verzija. Naše aplikacije rade podjednako stabilno na svim verzijama Android sistema.

Različite veličine uređaja

Android operativni sistem je zastupljen kod velikog broja proizvođača mobilnih uređaja, koji mogu biti različitih dimenzija i proporcija. Stoga, prilikom izrade ulažemo veliki trud da grafički interfejs Android aplikacija bude optimizovan na odgovarajući način, kako bi se omogućilo da aplikacije besprekorno izgledaju nezavisno od dimenzija uređaja na kom se pokreću, bilo da su u pitanju mobilni telefoni ili tableti.

Izrada Android Aplikacija

Android je platforma koju koristi najveći broj mobilnih uređaja na svetu, a Android aplikacije pružaju neverovatne mogućnosti za razvoj poslovanja. Zahvaljujući Androidu, mobilne uređaje koristimo kao izvor informacija i zabave. Izrada Android aplikacija omogućava kompanijama da izgrade čvršću vezu sa svojim korisnicima.

iOS aplikacije

Izrada iOS aplikacija namenjena je korisnicima iPhone (ajfona) - mobilnih uređaja kompanije Apple. Iako je po svim statistikama veći broj korisnika android operativnog sistema, činjenica je da aplikacija mora biti svima pristupačna, te stoga nikako ne treba uskratiti za sadržaj i korisnike mobilnih uređaja kompanije Apple.

Karakteristike naših aplikacija

Intuitivne i jednostavne

Intuitivne i jednostavne za korišćenje od strane korisnika. Navigacija je na odgovarajući način implementirana i prilagođena potrebama aplikacije, tako da su bitne kategorije istaknute, a celokupan sadržaj lako dostupan.

Prate aktuelne standarde

Prate aktuelne standarde za izradu Android aplikacija. Pri razvoju se koriste razvojni alati preporučeni od Google-a: Android Studio razvojno okruženje, Gradle build sistem kao i dodatne biblioteke. Svi resursi aplikacije se organizuju tako da budu što jednostavniji i pristupačniji za kasnije eventualne izmene.

Interaktivnost

Omogućavaju interaktivnost i odgovarajući stepen personalizacije svojim korisnicima. Postoji opcija da mogu da se izvrše određene akcije, kao i podešavanja u skladu sa svojim potrebama, stupe u interakciju sa sistemom ili sa ostalim korisnicima aplikacije.

Optimizacija

Optimizovane su sa mobilnim uređajima, tako da štedljivo prisutpaju njihovim resursima. Vodi se računa da resursi aplikacije ne zauzimaju više memorije nego što je neophodno, kao i da potrošnja baterije mobilnog uređaja pri upotrebi aplikacije bude svedena na minimum.

Prate trendove i smernice

Prate trendove i smernice kada su u pitanju dizajn korisničkog intefejsa i optimizacija korisničkog doživljaja pri upotrebi (UI/UX). Dizajn se izrađuje u skladu sa principima Material dizajna, kada su u pitanju izgled grafičkih komponenti i elemenata interfejsa kao i kompletan tok navigacije i korišćenja aplikacije.

Detaljno testiranje

Ovaj korak je završna faza izrade aplikacije. Neophodna je kako bi se eliminisale potencijalne greške I smetnje u radu. Aplikacije testiramo na mobilnim uređajima različitih proizvođača, različitih dimenzija i rezolucija, kao i na više različitih verzija Androida. Prilikom testiranja koristimo i odgovarajuće alate koji automatizuju sam process. Na taj način se vodi evidencija o svim otkazivanjima aplikacije ukoliko do njih dođe.

Prilagođene Android platformi

Sve aplikacije koje izrađujemo su prilagođene Android platormi. Na taj način, po potrebi, mogu nesmetano da pristupaju hardverskim komponentama mobilnih uređaja, poput kamere, senzora, lokacijskih servisa, skladištu podataka itd.

Lokalizacija

Sve aplikacije su lokalizovane. Omogućen je pregled sadržaja aplikacije na izabranom jeziku. Ukoliko je potrebno da sama aplikacija bude višejezična, može se integirasati i podrška za više željenih jezika za celokupan sadržaj aplikacije.

Offline strategije

Offline strategije pristupanja podacima. U određenim situacijama, ukoliko korišćenje aplikacije u potpunosti zavisi od prisutnosti Internet konekcije, moguće je razviti odgovarajuću strategiju keširanja podataka kako bi podaci bili dostupni lokalno na uređaju i kada Internet konekcija nije dostupna.

Napredne mogućnosti

Jednostavno upravljanje aplikacijom

Nakon izrade i testiranja mobilna aplikacija se postavlja na Google play ili Apps store. Na taj način postaje lako dostupna Vašim klijentima jer je potrebno samo da je instaliraju na svom mobilnom telefonu ili tabletu i koriste u svakodnevnom radu.